Linken die ik hierover gevonden heb:

http://ratties.livejournal.com/7958501.html

https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070917100439AAssX9F

Is it possible for a rat to be both male and female??
I am serious here...i just adopted what i thought was a male rat but under his penis is a hole. His testticles have not dropped yet but the sack looks like its there. I am not sure of the age but its somewhere in around 3-4 months.


Answers:

Best Answer: Yes, there is. These are called Hermaphrodites. In all the years that I have been on rat-only forums, talking to thousands of other people, only 3 rat-keepers have had medically-confirmed Hermaphrodite rats.

Male rats drop their testicles by the time they are 4 weeks old. Male rats do not have nipples. If your rats are 3 to 4 months old, you would be able to tell by now if they are male or female. Female rats have what looks like a penis but it's not a penis, it's her urethra (pee hole). The hole below the urethra is the vagina.

The Rat Page

(Helaas is er geen goed werkend adres meer te achterhalen van onderstaande informatie, lijkt het.... Een gedeelte van de informatie is gelukkig nog wel blijven staan, zodat deze informatie in ieder geval nog toegankelijk is.)


Klikt u op de rat voor de originele website

 

Suade and Zeph had a litter

This is Momma Suade (hermafrodiet) and Daddy Zephyr with baby Rio.

This is Zephyr....................................

I got a new rat on December the 27th. Shadow however is not impressed with this extremely moody new rat and so I got a new friend for Suade a young blue male named Zephyr. Unfortunately there has been a new turn of events, it now apppears that Suade the hermaphrodite rat is in fact pregnant.. How much more confusing could it get??

Op twee keuringen in 2012 werd er tot twee keer toe een tweeslachtig dier (Hermafrodiet of Intersexueel) aangeboden voor de keuring. https://www.dwerghamster.nl/blog/index.php?entry=entry120401-195110

Ik citeer :

" Bij de ratten viel een rat op omdat het tweeslachtig was. Deze rat had zowel ballen als tepels. En bij de show in december was er ook al eentje die tweeslachtig was. De rattenfokkers c.q. -liefhebben moeten dit beter bekijken wat zij inschrijven en overwegen om te stoppen wanneer een genetisch oorzaak vermoed wordt. Vaak is dit niet genetisch, maar ... 2 keer achter elkaar op de show is wel heel toevallig."

"Genderafwijkingen zijn bij mensen en heel veel zoogdieren niet erfelijk. In reptielen, amfibieën, insecten en weekdieren komt het wel geregeld voor."

"In ieder geval is het bij zoogdieren eigenlijk altijd een aanlegfout die niet erfelijk is. Als een dergelijk gen vaak op één plek of in een gebied voorkomt kan het betekenen dat er iets mis is met het eten of het drinkwater door de aanwezigheid van insecticiden, hormonen of radioactiviteit in de directe omgeving."

"0.018% van de geboren zoogdieren is intersexueel (de term'Hermafrodiet' wordt weinig meer gebruikt.)"

"M.b.t. tweegeslachtig, kijk eens naar kleurmuizen waar het bij bepaalde kleuren en lijnen veel vaker voorkwam. Dat was zeker genetisch." Einde citaten.


Conclusie van dit hele verhaal: "Dragers en actieve ratten of muizen die daadwerkelijk jongen voortbrengen??" Hoe is het anders mogelijk dat dit gen doorgegeven wordt? Niemand weer hier het fijne van en kan er duidelijkheid over creëren hoe dit mogelijk is. Het is een verplichting foklijnen waar dit in voorkomt uit te sluiten van verdere fokprogramma's om te voorkomen dat dit een genetisch probleem is of wordt!!

Gelukkig komt dit maar héél zelden voor! Het is absoluut niet normaal als sommige dieren transformeren naar het andere geslacht binnen een paar weken tot een paar maanden tijd! Op dit soort foklijnen is naleving van een fokverbod strikt noodzakelijk !! Ook het tijdig scheiden van de mannetjes en de vrouwtjes en 24 uurs'controle tot de leeftijd van 16 weken lijkt méér dan noodzakelijk. Tot die tijd kan het gen nog switchen.

Normaal is dat u ergens ratten haalt en dat u tijdens de overdracht altijd met minimaal 2-3 getuigen aanwezig bent die over het algemeen "meer dan voldoende biologie hebben meegekregen om te weten hoe een mannetje en een vrouwtje er uit ziet en hoe de verschillen te omschrijven zijn en wat u in uw handen hebt".


Observatie gedaan ten aanzien van het functioneren van (pseudo)ratten door een deskundige op dit gebied:

- Er was sprake van 'overdreven stinkende mannetjes'. De lucht van het vrouwelijk hormoon lijkt in hoge mate aanwezig te zijn. Zet je ze in de buurt van 'echte mannenratten' raken deze (XY-)ratten helemaal van de kaart van deze lucht .... Alles wat 'normaal man' is gaat op de vuist met elkaar, door de aanwezigheid van deze XXY-mannen in dezelfde ruimte .... Nadat deze pseudo-kerels verwijderd waren uit de betreffende ruimte en het hok schoongemaakt, was het probleem in één keer over. Alle 'echte mannen' keerden terug naar normaal gedrag.

- Onderzoek van een wisselend dier van geslacht, heeft de aanwezigheid van beide (verklevende en steeds meer verdwijnende) zaadstrengen aangetoond. Het lichaam was bezig ze af te breken. Verkleefd onder invloed van de hormoonwerking van het vrouwelijk hormoon en constatering van een verhoogde lokatie van de baarmoeder, afwijkend van de normale plaats.

Het is dus maar net waar de balans doorslaat...

Een link over tweeslachtigheid bij mensen is te vinden op Wikipedia (tweetalig E / NL).


Naschrift
Bij uitplaatsing van de dieren is in de regel sprake van meerdere mensen bij de overdracht van de ratten!! Aangezien iedere volwassene weet wat de biologische verschillen tussen een man en een vrouw zijn, lijkt het me duidelijk dat dit met het afhalen van rittens toch wel heel duidelijk mag zijn....

 

 Copyright 2000 - 2020 by Rattery R&R