Bijenpollen     

Bijen zijn zeer selectief bij het verzamelen van stuifmeel uit  bloemen en planten.  Het is het mannelijke zaad van bloeiende planten waaraan door honingbijen spijsverteringsenzymen worden toegevoegd. De voedingsstoffen in de pollen zijn licht verteerbaar en worden gemakkelijk door het lichaam opgenomen, waardoor het een zeer voedzaam natuurlijk voedsel is. Het wordt sinds Bijbelse tijden gebruikt om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Bijenpollen hebben een verjongend effect op het lichaam. Het stimuleert organen en klieren en verhoogt de vitaliteit. Bijenpollen zijn een belangrijke leverancier van anti-oxidanten die vrije radicalen wegvangen die onstaan door millieu vervuilende stoffen. Daarmee worden de belangrijkste stress factoren voor ons immuunsysteem weggenomen. Research heeft aangetoond dat pollen het immuunsysteem versterken,  allergische reacties en hooikoorts verminderen. Ook hebben de pollen anti-bacteriele en anti-virale kwaliteiten.

Pollen bevatten alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede gezondheid. Het bevat een aantal vitamines, vele enzymen en co-enzymen, plantaardige vetzuren, koolhydraten, proteinen en aminozuren, waaronder: vitamines A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D, rutine, substantie P (bioflavonoiden). Feitelijk wordt pollen beschouwd als het perfecte voedsel van moeder natuur. Het wordt door veel mensen, gebruikt om meer uithoudings- vermogen en energie te verkrijgen en het helpt ook een goede gezondheid te behouden. Bijenpollen zijn puur natuur  en bevatten o.a. elementen als: kalium, calcium, fosfor, mangaan, silicium, magnesium, zwavel, ijzer, koper en zink.

Sommige ratten kunnen gevoelig zijn voor grotere hoeveelheden  pollen, omdat het de purine of urinezuurspiegels kan verhogen. Dit kan reumatische klachten veroorzaken. Wees hier alert op !

Bijenpollen zijn in te zetten bij:
bevatten
en hebben een stimulerende werking bij:


* Het verlagen van cholesterol
* Versterkt het hemoglobine, waardoor wonden beter genezen
* Geeft meer energie, het lichaam functioneert beter
* Verhoogt celvernieuwing
* Grote bron van zink en vitamine B6, dat wordt aanbevolen voor depressies en PMT
* Vitaliserend en ontstekingsremmendHeeft concentratieverhogende eigenschappen
* Het bevat belangrijke stoffen die de doorbloeding stimuleren
* Regelt de darmfunctie
* Nieraandoeningen
* Gewichtsverlies
* Stress en nervositeit
* Allergische reacties
* Gebrek aan eetlust
* Spijsverteringsproblemen
* Hooikoorts
* Slecht gezichtsvermogen
* Slechte haargroei en voedingstekorten
* Ter bestrijding van beginnende virusinfecties en verkoudheden
* Arthritus (ontsteking van de gewrichten)
* Athrose (ontkalking)
* Astmatische klachten / Luchtwegproblemen
* Hormonale problemen
* Longontsteking
* Weerstandsproblemen in z'n algemeenheid
* Niezende ratten

Gebruik:
Dagelijks, ter verbetering van de algehele conditie, om weerstand op te bouwen, bij herstel na inspanning of ziekte of aan zwangere of zogende moedertjes. De ratjes kunnen het leren eten en laten vaak een betere weerstand zien gedurende hun leven als ze van begin af aan hiermee opgegroeid zijn. De ervaring met onze rittens leert ons dat. Het meest handig is om de bijenpollen preventief door het voer te mengen of apart in een bakje in het hok neer te zetten. De ratten zullen  er nooit meer van eten dan ze nodig hebben.

 

Nog wat meer achtergronden:

Bijenpollen zijn de natuurlijke stoffen die door bijen wordt verkregen uit de knoppen en harsen van populieren, kastanjes en naaldbomen. Honingbijen verzamelen en verwerken de stuifmeel, waarna ze hun korven ermee bekleden als bescherming tegen bacterien. Deze unieke substantie en   wordt al duizenden jaren door de mens gebruikt om interne en uitwendige aandoeningen te genezen of te verzachten. Voor de bijen betekent het versteviging van de korf en tegelijkertijd houdt het deze vrij van bacterien, virussen, schimmels, gisten en parasieten. Het is het meest natuurlijke antibioticum en zorgt ervoor dat we een goede gezondheid te behouden door het immuunsysteem van ons lichaam te versterken. Het bevat harsen, vitamines, aminozuren, mineralen en andere sporenelementen.  

Wellicht het best onderzochte gebied is het stimulerend effect op het immuunsysteem waar het een direct effect heeft op de thymus: bevordering van de witte bloedcellen zodat ze beter in staat zijn om een schadelijke bacterie en dode weefselcellen op te nemen en te vernietigen.  

Bijenpollen zijn een natuurlijk breed-spectrum antibioticum dat zelfs effectief is gebleken bij penicilline-resistente staphylococcen. De anti-virale werking wordt toegeschreven aan de bioflavonoiden in de bijenpollen, die een bescherming bieden tegen virale infecties.

* Natuurlijk antibioticum: anti-viraal en anti-fungaal, anti-schimmel, natuurlijke aspirine.

* Stimuleert de 'thymus klier', waardoor de immuniteit en weerstand tegen infecties verhoogd wordt.

* Onderdrukt de vorming van 'prostaglandines'. Deze spelen een belangrijke rol bij pijn, ontstekingen en hart- en vaatziekten.

* Bevat bioflavonoiden: verhoogt het effect van vitamine C, dat beschermt tegen infecties, voorkomen van bloedingen, helpen kleine gesprongen adertjes te verminderen en verwijden de bloedvaten en hierdoor een betere doorbloeding.

* Goed voor hoge bloeddruk, angina, slechte bloedsomloop etc.

* Stimuleert 'interferon activiteit': verhinderd virussen te groeien.

*Belangrijke bron van histamine: veroorzaakt verwijding van bloedvaten en trekt slappe spieren samen: wordt in grote hoeveelheden vrijgegeven na huidbeschadigingen.

* Belangrijke bron van 'serotonine'. Men denkt dat deze stof een rol speelt bij ontstekingen (net als histamine) en het werkt ook als een 'neurotransmitter'. Dit is belangrijk voor het slaapproces.
* Indien farmaceutische antibiotica niet kunnen worden gegeven (bijv. bij zogende moedertjes), werken bijenpollen zeer effectief bij virus- en bacteriele infecties.

 Copyright 2000 - 2024 by RR