Paardebloemen


Voor ik hier iets neerzet over Paardebloemen: ik kan dit onderstaande artikel niet verifiŽren, maar desondanks plaats ik het hier toch, als nadenkertje of we hier mss toch iets mee zouden kunnen doen met onze ratten? Sowieso wordt de Paardebloem gegeten door de dieren, dus ja, om te zeggen dat ze voor niets groeien op deze aardbol, dat is niet zo. Dus waarom zouden we er geen gebruik van maken als het helpt tegen tumoren?


De Universiteit van Windsor in Canada heeft een eerste onderzoek gedaan naar de medische werkzaamheid van Paardenbloem(wortels) en de resultaten brachten (mogelijke) nieuwe hoop voor patiŽnten met kanker. Eerste onderzoeken tonen aan dat Paardebloem(wortels) inwerken op kankercellen, en wel zodanig dat ze desintegreren binnen 48 uur, gedurende welke tijd er dan ook geen nieuwe gezonde cellen in het lichaam 'ziek' worden. Wetenschappers hebben ontdekt dat de wortel van deze plant 'beter' werkt dan chemotherapie, omdat het alleen die cellen 'doodt' die zijn getroffen door kanker, zonder schadelijke effecten op de andere cellen in het lichaam. Paardebloementhee zou kunnen inwerken op de aangetaste cellen, waardoor zij binnen 48 uur desintegreren en er ook geen nieuwe gezonde cellen in het lichaam meer 'worden aangetast', volgens het onderzoek. Er werd geconcludeerd dat voortdurende behandelingen met paardebloemwortel het meest effectief is. Als gevolg van deze onverwachte resultaten blijft het team van onderzoekers extra ondersteuning aan het onderzoek naar deze wonderbaarlijke planten ontvangen.
Dit werd aangekondigd op de "Natural News website". Zoals gezegt, dit valt (nog) niet te verifiŽren.

Deze plant wordt vaak een beetje als 'er niet toedoende' bestempeld, maar heeft vele geneeskrachtige eigenschappen. Alles wat je hoeft te doen is het op te halen van schone hellingen, ver weg van het verkeer en te verwerken in de keuken. En dat terwijl onze grootmoeders siroop van paardebloemen maakten omdat het zo gezond was.  Al is het maar dat alle kleine beetjes helpen.

Behalve dat het diuretische eigenschappen heeft (vochtafdrijvend werkt) stimuleert het de afscheiding van gal, reinigt het de lever, en helpt het bij allergieŽn en vermindert het cholesterol. Het bevat zeer belangrijke vitaminen en mineralen zoals vitamine B6, thiamine, riboflavine, vitamine C, ijzer, calcium, kalium, foliumzuur en magnesium. Het bevat maximaal 535% van de vereiste dagelijkse inname van vitamine K en ongeveer 110% van de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine A. Dit zijn feiten over deze plant die al jaren bekend zijn.


Ed. : Misschien is het wel een goed idee om onze ratjes gewoon Paardenbloemen te voeren gedurende hun leven en zo tumoren te voorkomen? Wie weet boeken we er hier ook hele mooie resultaten mee en kunnen we er leed mee voorkomen? Wie niet waagt, wie niet wint. Met dit onderzoek lijkt bewezen te worden dat kruiden meer doen dan alleen maar "lekker gevonden worden" door onze huisdieren. De toekomst zal uitwijzen of dit onderzoek het bij het rechte eind heeft.  Tot die tijd is het in ieder geval gezond genoeg om te geven aan de ratten.

Copyright 2000 - 2023 by RR