Nesten 2018


Nesten van Rattery Rivka & Reizele (en * Rattery Moratto)


R&R

F-nest : geboren op 31 december 2017
(op het randje met 2018....)
G-nest : geboren op 1 januari 2018
H-nest : geboren op 14 maart 2018
I-nest : geboren op 20 mei 2018
J-nest : geboren op 22 juli 2018
K-nest : geboren op 9 augustus 2018
RM

A-nest : geboren op 10 januari 2018
B-nest : geboren op 27 maart 2018
C-nest : geboren op 27 april 2018


13 mei 2018 :

* Het C-nest van Rattery Moratto is voorlopig het laatste nestje.

Helaas is rattery Moratto niet meer in de gelegenheid om verder te gaan fokken. We vinden dit erg jammer, want we hebben ontzettend genoten van de tijd dat we samen een hobby deelden. We hebben er alle drie van genoten. We pakken nu zelf onze eigen naam weer terug (Rattery R&R). We zullen de foklijn van Rattery Moratto nog intact houden hier, zodat ze mogelijkerwijs zelf haar foklijn weer terug kan nemen als de tijden veranderen.


In laten slapen bij de dierenarts

Veel van onze dieren blijken een ijzersterke wil te hebben om te blijven leven. Regelmatig horen we berichten terug van dieren die bij een dierenarts ingeslapen zijn, maar zo veel wil hebben om te leven dat ze weigeren 'af te reizen'. Twee tot drie maal de normale dosering is bij deze dieren gangbaar. We raden aan om om een gasnarcose te vragen als de eerst keer inslaappoging absoluut niet werkt. Het is een stuk diervriendelijker als ze laten knokken in het koppie en ze tot drie maal toe een dosering te laten inspuiten (bij vier ratten minimaal was uiteindelijk sprake van een dosering voor een kat). Binnen een jaar hebben we nu al voor een zesde keer een dergelijk verhaal gehoord. Het lijf is op, maar de hersenen zeggen dat ze nog willen leven en ze bijven vechten bij het inslapen....

Het gaat om dieren die hun leven lang niets gemankeerd hebben en op het eind van hun leven zodanig verzwakt zijn dat er geen herstel meer mogelijk is. Op het eind van hun leven zijn ze pas wat gaan mankeren en sommige dieren reageren niet goed genoeg meer op Antibiotica. In die gevallen horen we soms dit soort verhalen terug. We denken dat deze dieren dan redelijk 'versleten' zijn. Voor ons is dit een scenario waar we een beetje van staan te kijken dat het gebeurt.... Het is voor de dierenarts en de baasjes echt verschrikkelijk om dit aan te moeten zien, vandaar de waarschuwing.


De laatste update is van 10 juli i 2018


- 2018 by rattery Reizele