Urticalcin

 

Bevordert opname van kalk.

Ingredienten: Lactose, Calcium lactium, Magnesium stearinicum, Ostrea, edullis, Acacia gummi, Urtica dioica 0,3%, Calcium carbonicum, Acidum silicicum, Calcium fluoratum, Calcium gluconium, Calcium phosphoricum, Kalium chloratum, Natrium phosporicum.

De brandnetel (Urtica dioica) is een belangrijk bestanddeel van Urticalcin van dr. Vogel. De plant is rijk aan mineralen en bevat o.a. kalium, calcium, ijzer en kiezelzuur (Acidum silicicum) en is daarom een effectief middel om de algehele weerstand te stimuleren. A. Vogel ontdekte dat vooral de jonge scheuten van de plant veel werkzame stoffen bevatten. Daarom worden voor Urticalcin alleen de jonge toppen van de plant gebruikt. Samen met natuurlijke mineralen en oesterschelpen (Ostrea edullis) vormen ze de basis voor dit bijzondere produkt. Urticalcin vergemakkelijkt de opname van kalk en andere mineralen uit het voedsel en is daarom ook waardevol bij gevolgen van mineralen- en kalkgebrek.

Toepassingsgebied: Algemene conditie problemen die zich als volgt kunnen uiten:

* Een doffe harde vacht
* Breeknagels
* Snotteren
* Luchtwegproblemen
* Ratten die niet lekker in hun vel zitten

Hoeveelheden: Op een fles van 500 ml, ongeveer 2-6 tabletjes (afhankelijk van hoeveel ratten ervan drinken en hoe erg de klachten zijn).

Als laatste wil ik opmerken dat deze klachten symptomen zijn van een tekort aan vitamines (al of niet) in combinatie met calcium of een defect in de opname van deze belangrijke voedingsstoffen. Omdat de haren en de nagels als laatste gevoed worden met calcium en vitamines, is voldoende aanvoer daarvan belangrijk! Is er onvoldoende van aanwezig, dan gaat de rest van het lijf van de rat vóór de nagels en de vacht, omdat de rat moet overleven. Organen en andere belangrijke functies gaan nou éénmaal altijd voor op huid en nagels. Dit is een gegeven wat komt uit het alternatieve circuit en heel logisch is als je er goed over nadenkt.

Hoe kan ik dat onderbouwen?

- Vers voer halen en dan bij voorkeur verschillende soorten voer door elkaar. Elke fabrikant heeft zo z'n stokpaardje wat voer betreft. Bij elkaar hebben ze het misschien wel veel beter voor elkaar als het gaat om diversiteit. Het liefst bij de groothandel vandaan, zodat het niet al maanden in de stellingen heeft gestaan. Vijf maanden is een halfwaardetijd van het voer..... Voor die tijd moet het opgegeten zijn. Liefst voor de drie maanden, dan zit alles er nog in.

- Vitamines bijgeven in de vorm van kruiden, vers fruit en groente (of gevriesdroogt, de Baroen uit Aalsmeer verkoopt dit in overvloed, dit halen ze bij Garvo) of speciale dierenvitamines middels Quicko (als dat nog verkocht wordt) of iets als bijenproducten (Propolis). Kindervitamines werken ook bij ratten (hebben niet mijn voorkeur overigens omdat het wat ruim kan zijn, maar bij ernstige tekorten zou het juist wel eens heel goed kunnen uitwerken). Gebruik strikt een halve dosering in een waterflesje bij volwassen dieren.

- Voer de rat gerust een stuk of wat Urticalcin tabletjes op een dag, dat vinden ze heerlijk. In het voorjaar kanje buiten ook nog op zoek gaan naar jonge brandnetels. Dan zijn ze nog niet zo stekelig.... Ook zijn er brandnetels te krijgen in gevriesdroogde vorm.

Je kunt bij het constateren van bovenstaande problemen alle opties toepassen. Alle werkwijzen werken. Er is alleen verschil in prijs. Aan de andere kant; een gezonde rat zal weinig een dierenarts hoeven bezoeken. Wat kost een dierenarts vandaag de dag wel niet? Ik zal u nooit ontraden een dierenarts op te zoeken als het nodig is, maar werkt u ook aan de basisvoorwaarden alstublieft bij uw ratten..... dat scheelt al zoveel en het maakt het ratten houden zoveel leuker.


Een sterk immuunsysteem is nummer één om ziekte te en ontstekingen te voorkomen. Is een rat al niet sterk bij aanschaf, dan is het immuunstysteem altijd op te bouwen, maar voorkomen is beter als genezen. Zoekt u liever naar ratten die die gezondheid al hebben van zichzelf. Ze zijn er echt wel, maar deze is en blijft afhankelijk van goed fokken en goed voeren. Er kan altijd wat gebeuren natuurlijk, maar het moet niet standaard fout gaan met de gezondheid van ratten.

 

Terug naar weerstand opbouwen


Copyright 2000 - 2024 by RR