Aloe Vera

 

Een simpele tip: Schaft u eens een Aloe Vera Plantje aan en zet u dat eens in uw vensterbank en laat het groeien.

Als uw ratten niet helemaal lekker zijn, haal er eens een blaadje af en snijdt het in tweeën. Vermengt u de inhoud met het water wat u uw ratten geeft (evt. met een klein beetje honing erbij) en dan gaat u veranderingen zien. Uw ratje knapt op.

Staart u zich hier alstublieft ook niet blind op, waardoor u nooit een dierenarts opzoekt als u rat dat nodig heeft, want daarom zeggen we dit niet. Het is een eenvoudige en vriendelijk manier om een beginnende verkoudheid op te lossen en ook een ondersteunend middel bij andere medische problemen, die we opgedaan hebben in de tijd dat we veel ratjes opvingen jaren geleden. We hebben er altijd mee gewerkt. Preventief is dit ook heel goed toepasbaar. De weerstand wordt opgebouwd en daar draait het allemaal om.

Elke rat, hoe goed gefokt ook, verdient het om een gezond en fijn leven te leiden. Voor u als eigenaar is dat heel prettig en voor de rat is het een ' must '. Wij (de mens) zijn degenen die de ratten gedomesticeerd hebben, dan zullen we ook de consequentie moeten trekken en een juiste zorg moeten geven aan onze ratten. Dat is (voor u als eigenaar en voor ons als rattery) niet alleen maar een bakje voer en een beetje water; daar komt veel meer bij kijken. Het gaat hierbij niet om hele moeilijke dingen, maar gewoon hele eenvoudige voedingsmiddelen als vers voer van goede kwaliteit, het geven van planten uit de tuin, die eetbaar zijn (en heel smakelijk gevonden worden door uw ratten) en u inlezen in de verzorging van ratten op websites op het internet waar u persoonlijk van ervaart dat u er iets aan hebt. Er is veel bekend over ratten bij ratteries (op websites) die al wat langer meedraaien en fora's.

Komt u alstublieft terug met vragen als u vragen hebt? Ik heb er geen enkel probleem mee en het kan voorkomen dat uw ratten overlijden door niet noodzakelijke redenen. Een paar daarvan zijn te voorkomen of goed aan te sturen met natuurlijke middelen. We kunnen geen wonderen verrichten, maar wel helpen om uw rat(ten) een zo'n goed mogelijk uitgangspunt te geven bij ziekte en preventie hiervan (door het immuunsysteem te versterken).

Onze ratjes worden grootgebracht met Dipobac en (eens per week) een klein beetje Propolis in het water en vers voer van goede kwaliteit. Mocht u dit zelf ook willen (gaan) gebruiken, houdt u er dan rekening mee dat het bij ratjes die een minder goede start hebben gemaakt, langer kan duren voor de Dipobac aanslaat, omdat ze de grondlegging daarvan niet vanaf de conceptie mee hebben gehad. Toch zou dat geen reden moeten zijn om niet met dit middel te beginnen (naast vers voer en gedroogde of verse kruiden). Elke rat kan zijn of haar weerstand verbeteren, waardoor ze gezond oud kunnen worden. We staan altijd open voor een eerlijke vraag, vraagt u daarom gerust als u vragen hebt?

Ik kan begrip opbrengen voor iemand die een dierenarts ten volle vertrouwd heeft en daar niet helemaal goed mee uit is gekomen (er zijn nog teveel dierenartsen die onvoldoende kennis hebben van ratten, waardoor de diagnose verkeerd gesteld wordt) of dat men soms helemaal geen dierenarts heeft opgezocht, omdat er geen kennis was omtrent bepaalde rattenzaken, maar ik weet ook dat ik in een aantal situaties iets kan betekenen voor de rat en het baasje, door bijvoorbeeld medicatie van een dierenarts te kunnen onderbouwen met iets wat de weerstand kan versterken, waardoor overlevingskansen bij ziekte toenemen. Als ik u daarmee bijvoorbeeld kan helpen, dan doe ik dat ontzettend graag.

In principe zou elke rattery, waar u uw ratjes vandaan haalt, u te woord moeten (én willen) staan aangaande medische vragen, aangaande de ratten die u daar gehaald hebt. U mag dit vragen van iemand die de verantwoording genomen heeft om dieren op de wereld te laten zetten door haar of zijn eigen fokdieren. Persoonlijk heb ik er een hekel aan als ik te laat ontdek dat er zich situaties voorgedaan hebben (met door mij gefokte ratten), die mogelijk voorkomen hadden kunnen worden door vragen van uw kant te beantwoorden (als ze gesteld waren) en zo in te kunnen spelen op situaties die zich voordoen met eenvoudige middelen die zo te koop zijn via internet, in de gewone winkels als AH en Bassie en in reformzaken.

 

2010 - 2019 by Rattery R&R