Wat zou er in uw huisapotheek kunnen staan voor de ratten?

 

* Regelmatig gebruik van véél verschillende kruiden. Dit bouwt het immuunsysteem op, doordat het de functie van de darmflora verbeterd. Het is ook mogelijk om er thee van te zetten bij verkoudheden of alléén maar kruiden geven als een rat heel slecht in z'n vel zit.

* Oogzalf op vitaminebasis. https://www.vets4petz.nl///products/ophtosan-r-oogzalf-5-g Er bestaat ook een variant met AB, maar daarvoor moet je even naar een dierenarts. Kan handig zijn om dat sowieso even te doen als je hiermee te maken hebt. Men is voorzichtiger geworden met AB in het algemeen.

* Malve of Ogentroost (kruiden). Kan gebruikt worden om een Antibacteriele laag achter te laten in een wond of bij een oogontsteking. Thee van zetten en druppelen in de wond of in het oogje. Ogentroost verzacht alleen maar, Malve ontsmet ook echt. Wel bij een dierenarts oogzalf halen als het niet minder wordt binnen 36 uur. Tevens een eerste redmiddel als een dierenarts te ver weg is in het weekend of niet wil komen opdagen voor een rat. Helaas is dat wel eens zo. :(

* Alcohol (70% ) of Colloïdaal Zilver ( te koop als vloeistof) om een wondje goed te kunnen ontsmetten. Colodiaal zilver is ook als Antibiotica te gebruiken overigens. Als je dat aan je ratten geeft, dan pakt het een ontsteking (maakt niet uit of het een luchtwegontsteking is of een pusbult) van binnenuit aan. Het valt de ontsteking rechtstreeks aan en is daarmee eigenlijk een beter alternatief als Antibiotica. Ook Aloë Vera is een prima ontsmetter van wondjes. Hiervoor moet je dan wel weer een plant in huis hebben staan waar je regelmatig blaadjes af kunt halen voor gebruik.

* Pleisterspray (om een wond te kunnen dichten). Wel eerst ontsmetten, want Pleisterspray moet op een schone wond gebruikt geworden, anders gaat de ontsteking onder de spray gewoon door....

* Glecoma (bij beginnende verkoudheden). Kan gecombineerd worden met Cinnabaris D3. Een sterker werkend middel is Guajacum D4. Voor meer informatie: kijk even op de website bij verkoudheden. Goudsbloemen zitten standaard in onze kruidenmix. Ook iets als Floradix Kindervital is een aanrader, omdat het de tekorten die een rat evt. opgelopen heeft over de tijd en tijdens zijn of haar ziekte versneld wegwerkt. Zo is een sneller herstel mogelijk.

* DIPO-bac http://dipoproducten.nl/page11.php
Gebruik: een paar keer per week (mespuntje op een heel flesje water). Bouwt enorm mee aan het immuunsysteem, vooral in combinatie met de kruiden en vers voer. Vaak merk je daar het effect van als er sprake is van ziekte. Je hoort ze alleen maar een beetje sniffen in het ergste geval. Dan kan je ook meteen heel snel ingrijpen met andere middelen, waardoor je niet zo vaak naar Antibioticum hoeft te grijpen. AB is goed als je het echt nodig hebt, maar liever niet te vaak. Voor meer informatie: Zie de website bij de Rattenapotheek

* Propolis http://dipoproducten.nl/page11.php
Naast de DIPO-bac en de kruiden goed inzetbaar voor algehele gezondheid en bij ziekte. Propolis hoef je niet zo heel veel te gebruiken (als je ratten verder goed gezond zijn). Minimaal 3-4 x per maand is voldoende. Maximaal 2-3 weken aansluitend gebruiken bij ziekte. Let wel op, dat bij ziekte (als je ratten het niet gewend zijn) ze heel even terugzakken naar een lager niveau en dan pas gaan opbouwen. Herstel begint doorgaans met een verbeterde darmfunctie.
Een aansterkend middel naast Propolis, DIPO, Guajacum en kruiden is Kindervital. Een reformproduct voor kinderen die wat extra's nodig hebben. Ook bij ratten goed inzetbaar. Bij urgente situaties is het wijs de aanpak van bijv. een luchtweginfectie in combinatie van producten te zoeken, zonder dat ze elkaar voor de voeten lopen. In een dergelijk geval versterken ze elkaars werking.

* Een kleiner bakje waar je een rat met een kneuzing of een gebroken poot in weg kan zetten.

* IJsblokjes in de vriezer, die je kunt gebruiken bij een kneuzing of een breuk, als eerste hulpmiddel.

* Arnica Complex van VSM of Vogel bij kneuzingen of als ratten een hersenschudding hebben opgelopen bij een val. Overigens altijd goed ook voor ons mensen om dezelfde redenen.

* Citroenmelisse. Werkt als Anti-histamine bij een allergie of bij een Bijen- of wespensteek. Hier kun je thee van zetten of het rechtstreeks op de allergieplek druppelen. Ook in het bekje proberen te krijgen met een gebruikt en schoongemaakt spuitje.

* Passiflora van VSM of Vogel. Brengt rust in het gestel van de dieren als het bijv. zoals nu behoorlijk tekeer kan gaan met voortijdig afgestoken vuurwerk, maar is in principe het hele jaar bruikbaar in geval van nood.

* Een Aloë Vera-plant die u uit laat groeien. Staat mooi op de vensterbank en bij (brand)wondjes bij uzelf of uw dieren kunt u deze plant gebruiken als verkoeling of het desinfecteren van open wonden. Evt. kunt u het ook op wondjes doen met een pleistertje.

* Bamboeplant. Houdt de plant wel in een pot, anders gaat deze boom dwars door uw hele tuin heen.... Bamboe versterkt kraakbeen en helpt met het herstellen van een pootbreuk. . Goed inzetbaar dus bij pootbreuken. Vooral als u deze gebruikt met Brandnetelkalk van VSM, dan is dat een prima combinatie.
Ook preventief mee te werken uiteraard.

Het is natuurlijk niet zo dat een rat altijd wat heeft waardoor dit ten alle tijde nodig is, maar in geval van nood, kijkt u dit lijstje even na? Misschien helpt het om de juiste keuze te maken in 'hoe te reageren'? Zeker als u de ratjes goed voedt, dan hebben wij de ervaring dat de ratjes niet zo heel veel mankeren in hun leven en op een prettige manier voor u en de beestjes zelf oud worden.

Bovendien zijn natuurlijke geneesmiddelen ook op uzelf toe te passen en zeker op kinderen in een groot aantal gevallen. Twijfelt u in de toekomst, dan mag u ons desnoods tot 24.00 uur bellen als daar een gedegen aanleiding voor is. Dan nemen we de telefoon op als we nog op de benedenverdieping aanwezig zijn.ALLES WAT HIERBOVEN VERMELDT STAAT HEBBEN WE UIT EIGEN ERVARING IN COMBINATIE MET WAT WE MEEGEMAAKT HEBBEN BIJ EN MET ANDEREN, OP BASIS VAN JARENLANGE ALTERNATIEVE MEDISCHE KENNIS.

 

2003-2019 by Rattery R&R