DIPOBAC PROBIOTICA



DIPOBAC probiotica bestaat uit een verzameling van vijf verschillende gevriesdroogde melkzuurbacteriën of wel lactobacillen. Om u een voorstelling te geven van aantallen moet u denken aan zo`n miljoen goede bacteriën per gram gereed product in droge vorm. Bij toediening in water vermeerderen zij zich snel tot meer dan 25 miljoen. Deze gevriesdroogde bacteriën worden geleverd op een basis van suikers de z.g.n. fructo olicho sachariden ook wel prebiotica genoemd. Naast voeding voor een aantal van de bacteriën zijn suikers ook een bron van energie, die tijdens de tentoonstellingen, de vlucht en in de wintermaanden geen overbodige luxe is.

De werking:
Het zijn voornamelijk de Fructo olichosachariden die tot voeding dienen voor de in drinkwater weer tot leven gewekte bacteriën. Zonder deze voeding zouden de bacteriën onmiddellijk weer het darmstelsel verlaten, nog voor dat ze hun werk gedaan hadden om dat ze normaliter daar niets te zoeken (eten) hebben. Door de grote overmacht aan deze goedaardige bacteriën, nemen de meeste ziekmakende bacteriën als Salmonella en Coli gelijk met de uitwerpselen de benen. De Lactobacillen nemen hun plaats aan de darmwand over en blijven daar zolang zo over voeding beschikken zitten. `n Deel van deze goede bacteriën produceren hun eigen voeding en zullen daarom langere tijd in de darmen verblijven.

Voorbeeld duiven.
Wanneer duiven ziek worden is er in negen van de tien gevallen sprake van een darminfectie, in het overgrote deel daar weer van, ligt een besmetting met Salmonella of Coli bacteriën hieraan ten grondslag.
Je kunt dan de strijd aan gaan door middel van het geven van een kuur met antibiotica, waarmee je vrijwel alle micro organisme in de dieren doodt en waarna je weer de complete darmflora moet gaan opbouwen. Logisch dat de dieren in die periode erg kwetsbaar zijn. Je kunt ook kiezen voor een wat minder radicale oplossing, waarbij je de dieren niet bloot stelt aan zware middelen als antibiotica. Het is een utopie te denken dat we de strijd tegen b.v. Salmonella zouden kunnen winnen, omdat bacteriën er altijd weer opnieuw in slagen behandelingen met antibiotica deels te overleven.
Dat komt doordat een deel van hen resistentie heeft opgebouwd en in de genen heeft opgeslagen en deels omdat zij wanneer ze zonder voeding komen te staan, zichzelf gedeeltelijk als voeding beschikbaar stellen voor hun hongerige broers en zussen. Daarmee weten ze als soort altijd te overleven. Ook zijn Salmonella in staat genetisch materiaal door te geven aan soortgenoten. Het kan dus zijn dat bacteriën zonder resistentie dit van hun soortgenoten die wel resistent zijn overnemen tijdens een soort metamorfose, waarbij zij een suikerachtige substantie (slijm in de waterbak!) afscheiden, waarbinnen deze overdracht plaats vindt. Door het teveel aan salmonella uit een mogelijk ziek wordend lichaam te verdrijven, voorkom je een uitbraak c.q. besmetting van deze gevaarlijke, ziekmakende bacteriën.

DIPOBAC probiotica kan veel ellende voorkomen, het is echter geen geneesmiddel maar een aanvulling op de voeding, waaruit tegenwoordig helaas veel elementaire stoffen uit zijn verwijderd!

DOSERING: 1 tot 2 x per week maximaal 2 gram per liter drinkwater voor zoogdieren, tot 1 gram per liter drinkwater voor vogels (en ook voor knaagdieren). Zo nodig de dosering naar boven of naar beneden aanpassen.



Het onderwerp Propolis is hier nog niet uitgewerkt, hiervoor kunt u het beste naar de website gaan. Ook andere natuurlijke middelen helpen mee om een verkoudheid tegen te gaan. Op een flesje van 300 ml is een hoeveelheid van 2-3 druppeltjes Propolis (onder normale omstandigheden) ruim voldoende. Bij meer kritieke situaties zou ik er hooguit 5 per flesje van maken voor een halfwas en een volwassen dier. Ik pretendeer geen wonderen, elk beestje kan natuurlijk overlijden aan een longontsteking (zeker als er geen dierenarts naar kijkt en u onvoldoende kennis hebt van natuurlijke geneeswijzen om het zelf te kunnen behappen; niet als verwijt bedoeld, maar als feit) maar u kunt wel iets doen aan de randvoorwaarden van het gezond houden van uw beestjes. Of het nu een rat of een ander dier is. Wel even in de gaten houden dat een Lemming en een hamster geen suiker mogen hebben in de voeding en ze de DIPOBAC dus wrs. ook niet zullen kunnen hebben. Mijn kennis schiet tekort om te stellen dat Propolis dan geen probleem is..... Vraagt u hier alstublieft eerst naar bij een homeopatisch dierenarts of deskundige (op meer gebieden als alleen de mijne)?!



Hoe gaan wij hier zelf mee om?

Op regelmatige basis geven wij Dipobac bij in het water. Propolis gaan we langzamerhand wat spaarzamer mee om, omdat we dit al heel lang gebruiken en kleine beetjes van tijd tot tijd voldoende zijn als onderhoudsdosis. Er is niets extra's aan bewerking gedaan aan de Propolis bij dit kleine éénmansbedrijfje, behalve het winnen van de werkzame stof. De bruine velletjes zijn over het algemeen minder belangrijk en zijn soms lastig in de waterflesjes. Je kunt ze er uit filteren met een koffiezakje. Soms wel goed om bij te geven tijdens ziekte, maar als je er mee begint als je dieren verder goed gezond zijn, dan is dat prima te doen zonder velletjes.

De(natuurlijke) probiotica (en verdrijver van ziekmakende bacteriën) kan je met een mespuntje door het water doen. Doe het eens een paar keer per week en de Propolis eens per tien tot veertien dagen of zo? Dat zijn mooie tussentijden. Vooral als je dieren nog jong zijn. Ze zullen er snel aan wennen en bovendien pakt het immuunsysteem het juist in tijden dat ze gezond zijn, erg goed op. Juist omdat ze dan in goede lichamelijke conditie zijn.

Begin er liever niet mee als ze ziek zijn, tenzij je dieren al ten dode opgeschreven zijn en je niets meer hebt te verliezen. Het immuunsysteem gaat dan namelijk eerst even een trapje naar beneden en komt dan omhoog, maar zakt nooit meer terug naar het punt waar het herstel van de ziekte begon! Het effect is blijvend! Je hebt dus een fikse voorsprong op de blijvende gezondheid van je dieren als je begint met deze honingproducten op jonge leeftijd.







Copyright 2000 - 2022 by RR