Achterhandsverlamming bij Dirk


Dirk kwam eind 2013 terug in mijn rattery (rattery Rivka), omdat hij met nog een oud mannetje samen zat en de eigenaresse hem niet graag alleen over wilde laten blijven. Dit omdat ze overdag werkt en veel weg is. Dirk en zijn maatje Snuf zijn daarom teruggekomen in mijn rattery. Snuf overleed inderdaad voordat Dirk overleed. Hij heeft het laatste jaar bij mij alleen doorgebracht.

Dirk was verlamd aan zijn achterpoten en was gewend te rennen door de kamer als het vrouwtje thuis was. Pas bij het naar bed gaan moest hij weer zijn kooi in. Hij werd chaggerijnig en een beetje depressief vanwege het slecht functioneren van zijn achterpootjes en dus hebben het baasje van Dirk en ik, samen, bedacht om een rolstoel voor hem te maken, waarin hij kon rusten met zijn lijf (op een zacht lapje) op een ondersteunend balkje. Dat lapje zit op balkje en met een elastiekje op het frame vastgemaakt. Nu kon Dirk weer twee keer per dag lekker even een uurtje hollen door de kamer. Dat waardeerde hij zeer. Hij was meteen niet chaggerijnig meer. Als ik de rolstoel erbij pakte, dan vond hij het helemaal geweldig dat hij weer los mocht.

Onderstaand de foto met Dirk met zijn voor hem aangepaste rolstoel, met grotere banden en vier los bewegende wielen, waardoor hij ook eenvoudig alle hoeken kon bereiken en er ook weer uit kan komen. : )


Oude Dirk (al overleden )

Hebt u ook een rat met een achterhandsverlamming die verder nog gewoon actief is en geen pijn heeft (!!), dan wil ik u met alle plezier de bouwtekening toesturen. U zult zelf de specificaties moeten doen voor uw eigen rat. Die zijn voor elke rat anders. U kunt mij ook even bellen voor meer informatie of de onderstaanden Youtube-beelden bekijken.

Tevens ook te gebruiken bij ratten met een gekneusde of gebroken poot. Waarschijnlijk zal uw rat zich een stuk plezieriger voelen als hij zonder pijn lekker rond kan hollen, als er zoiets aan de hand is.

Linken behorend bij deze pagina:

Dirk in zijn rolstoel

https://www.youtube.com/watch?v=pbsbbepUMIs

Hoe maak ik een rolstoel voor mijn eigen rat?
http://youtu.be/q-XS2L-k2Mg
1/3
http://youtu.be/qoEsLflb0Zw 2/3

http://youtu.be/_ZD633kjlN0 3/3


Dirk is op geboren op: 23 november 2010 en overleden op 07 augustus 2014.
Na een lang en mooi leven.

2014 - 2019 by Rattery R&R